Picosecond / Picosure Lazer İle Dövme Silme

Picosecond / Picosure lazer nedir?

Picosure lazer dövme silme ve leke tedavisi de kullanılan en etkili sistemdir. En önemli özelliği Q-switched lazerlerle yapılan dövme silme seanslarını 10-15 seanstan 3-4 seansa indirebilmesidir.  Picosure – Picosecond lazer enerjisini picosaniye aralığında (saniyenin trilyonda biri) gönderebilir. Picosure-Picosecond lazer 1064 ve 532nm ile çift dalga boyunda, 550-750 picosaniye atım süresinde çalışır.

Picosecond / Picosure’da kullanılan picosaniye atım süresi nasıl bir farklılık yaratır?

Picosecond -Picosure lazer sistemi şu ana kadar pazarda bulunan tüm dövme silme sitemlerine göre farklılık gösterir. Bunlardan en önemlisi enerjinin atım süresinin çok kısa olmasıdır. Picosaniye lazerlerinin dövme silme de kullanıma girmesinden önce kullanılan Q-switched lazerler nanosaniye yani saniyenin milyarda biri aralığında atım yapmakta idiler. Bu süre aralığı picosaniye lazerlerinde 8 kat daha kısadır.

Picosaniye lazerler nasıl etkili olur?

Picosure lazerde atım süresi picosaniye aralığında yani saniyenin trilyonda birinde gerçekleşir. Bu sayedede picosaniye lazerleri deri içine yerleşmiş dövme boyası partiküllerini çok daha küçük parçalara ayırabilir. Dövme boyası parçalarını bir kayaya benzetecek olursak nanosaniyede çalışan Q-switched lazerler bu kayadan taşlar koparırken, picosaniyede çalışan Picosecond – Picosure bu kayayı adeta kum taneleri kadar kırıntılara dönüştürür. Bu kadar küçük parçalara ayrılan boya partikülleri vücudun kendi hücreleri tarafından kolaylıkla ortamdan uzaklaştırılır.

Her renk dövme Picosecond / Picosure ile tedavi edilebilir mi?

Picosure iki dalga boyu üretebilen bir picosaniye lazeridir. 1064 nm lik ayarı ile siyah, lacivert, mavi ve yeşil renkler hedeflenirken, 532nm sarı, turuncu, kırmızı, mor renkler üzerinde etkilidir.  Birkaç rengi birlikte içeren dövmelerin tedavisinde Picosure tüm renkleri gördüğü için büyük avantaj yaratır.

Picosecond / Picosure lazer dövmelerde ne kadar etkilidir?

Siyah ve koyu lacivert renklerde Picosure ile oldukça başarılı sonuçlar alınır. Picosure bu renk dövmelerin tedavisinde diğer renklerde olduğu gibi seans sayısını en az %50 oranında azaltır.
Mavi ve yeşil renk dövmelerin en etkili şekilde silinmesi 755 nm dalga boyunda sağlanabildiğinden picosure bu alanda da üstünlük göstermektedir. Sarı rengi dövmeyi hedefleyen lazerler sadece picosaniye lazerleridir. Sarı boyanın pigment partikülleri diğer renk pigmentlerine göre küçüktür ve Q-switched lazerler bu rengi görmezler.

Picosecond / Picosure ile yapılan tedavi ağrılı mıdır?

Picosure ile dövme silme tedavisi diğer lazerlere göre daha az hissedilir. Bunun sebebi çok çok kısa atım süresi sebebiyle picosure’un etkisi daha çok fotomekanik bir etkidir, ses dalgaları şeklinde ortaya çıkar. Q-switched lazerlerde ise dövme boyaları tarafından emilen ışık ısıya dönüşerek ağrıya sebep olmaktadır. Konya Dövme Silme konusunda cihazımızla iddalıyız.

Picosecond / Picosure ile dövme tedavisi kaç seans sürer?

Seanslar ortalama 3-4 seans devam eder. Ancak bazı vakalarda daha az veya daha çok olabilmektedir. Klasik Q-switched lazerlerle bu süreç en az 6-10 seans olup bazen 20 seansa kadar sürebilmekteydi. Picosaniye lazeriyle yapılan dövme tedavisinin seans sayısını en az % 50 azalttığını söyleyebiliriz.

Picosecond / Picosure  ile dövme silme tedavisi kaç günde bir yapılmalıdır?

Picosure ile yapılan dövme tedavisinde seans araları 45-60 günde yapılabilir.

Picosecond / Picosure ile dövme tedavisinden sonra iz kalır mı?

Picosure tedavisi esnasında herhangi bir iz kalması beklenmez. Picosaniye lazerler ısı etkisi yaratmamaktadır. Bu sebeple hem pigment hücrelerine zarar vermezler hem de ısı etkisiyle yanık benzeri izlerin gelişimine neden olmazlar. Oluşan renk değişiklileri birkaç ay içinde kaybolur. Ayrıca daha düşük enerji dozlarıyla çalışma imkanı verdiğinden dövme yapılırken oluşmuş izleri de giderebilirler.

Picosure ile dövme silme işleminden sonra ne gibi yan etkiler ortaya çıkar?

Picosure ile dövme silme tedavisi sonrasında oluşan kızarıklık ve su toplaması birkaç gün içerisinde geriler. Bu süreçte dövme alanına antibiyotikli krem uygulanır.

Picosure lazer kalıcı makyaj dövmelerinin silinmesinde kullanılabilir mi?

Picosure lazer kalıcı makyaj dövmelerinin silinmesinde oldukça başarılıdır.  İstenmeyen kalıcı makyaj dövmelerinin silinmesi seans sayısı Q-switched lazerlere göre çok daha azdır. Ayrıca özellikle kahverengi ve kırmızı kalıcı makyaj boyalarında Q-switched lazerlerden sonra gözlenen pigment koyulaşması picosaniye lazerleriyle görülmez. 

 

Sinem Güngör Beauty Center Olarak Aksaray Dövme Silme Konusunda iddalıyız ve Sizleri Merkezimize Davet Ediyoruz.